Odds på internasjonale løp i orientering

Om du ønsker å satse penger på internasjonale løp i orientering. Foreløpig ikke alt for mange casino på nett som tilbyr odds på slike løp. Men noen er det, og det gir oss med solide kunnskaper innen orientering et fortrinn, da man ikke kan forvente at oddssetterne har inngående kjennskap til løpere og lag som deltar i de ulike mesterskapene. Det er ofte de små idrettene man kan tjene penger på, ettersom bookiene ikke har like god kunnskap om disse.

Odds på de ulike løpene dukker opp noen dager i forkant av mesterskapet, og ofte kan man både spille på vinnere av enkeltdistanser, “head-to-head” og på vinnerlag på stafettene. Under finner du en oversikt over de største mesterskapene innen orientering (EM, VM og 10Mila), slik at du kan følge med når det legges ut odds på disse løpene. Dessverre har vi ikke funnet odds på World Cup ennå, men det er også mulig å sende en forespørsel til din bookie for å høre om de kan tilby odds.

Europamesterskapet i orientering

Det første europamesterskapet i orientering ble faktisk arrangert på Løten i Norge i 1962. EM i orientering blir arrangert annet hvert år, og i 2018 skal dette arrangeres i perioden 5-15. mai i Ticino i Sveits. Distansene det skal konkurreres i er følgende:

● Langdistanse
● Mellomdistanse
● Sprint
● Stafett – 3 personer pr. lag
● Sprintstafett – 4 personer pr. lag, to damer og to herrer.

Med tanke på odds så kan det nevnes av sveitsiske Daniel Hubmann har vunnet de to foregående årene på langdistanseøvelsen, og løper nå på hjemmebane. Han er for øvrig tidenes mestvinnende løper i EM med totalt 11 medaljer.

Verdensmesterskapet i orientering

VM i orientering har blitt arrangert siden 1966, og årlig siden 2003. Men fra og med 2019 skal VM arrangeres annenhvert år med henholdsvis skogsdistanser, som består av langdistanse, mellomdistanse og stafett, og sprintdistanser som består av et individuelt løp og stafett. Nokian Tyres Verdensmesterskap i orientering 2018 skal arrangeres i Riga, Latvia, i perioden 3. august til 10. august. Første versjon av mesterskapet med kun skogsdistanene i orientering skal arrangeres i Østfold i Norge i 2019.

Både på dame- og herresiden har vi dobbelt regjerende mester på langdistanseøvelsen, som er verdt å merke seg med tanke på eventuelle oddsspill. På herresiden er det vår egen Olav Lundanes som har vunnet de to siste årene, mens på damesiden er det svenske Tove Alexandersson som er regjerende. Olav er sammen med franske Thierry Gueorgiu eneste løpere som har vunnet VM fire ganger totalt.

10Mila

Tiomila “10Mila” er sammen med Jukola-stafetten i Finland den mest kjente orienteringsstafetten for klubblag i verden. Den arrangeres årlig i månedsskiftet april-mai i Sverige, hvor herrestafetten går over 10 etapper med start lørdag kveld og målgang søndag morgen, mens damestafetten går over 5 etapper i dagslys på lørdagen. Halden SK har lang tradisjon i å markere seg i denne stafetten, og står med 9 seire totalt. I perioden 1998 til 2007 vant herrelaget stafetten 8 av 10 ganger, men i de senere årene har finske Kalevan Rasti og svenske IFK Gøteborg dominert på herresiden. I 2018 arrangeres 10Mila i Nynäshamn i perioden 28-29. april.

På grunn av populariteten tilbys det odds på arrangementer på enkelte bookmakere, da spesielt på bookmakere som satser på det nordiske markedet. Oddsen legges ikke ut før nærmere arrangementet, så vi anbefaler deg å sjekke ut bookier som NordicBet, Betsafe og Unibet uken før arrangementet for å finne aktuelle odds. Normalt tilbys det odds på hvem som vinner stafetten, men også “head-to-head” spill hvor man spille på hvilket av to lag som kommer høyest på resultatlisten.

Hold deg oppdatert med live oppdatering

Om du ønsker å sette oddsspill på de største internasjonale orienteringsløpene, gjelder det å holde seg oppdatert. International Orienteering Federation har nylig lansert en webside (https://liveorienteering.com) som er den beste kilden for oppdatert informasjon for øyeblikket. Dette er hjemmesiden som alle som har interesse for orientering bør besøke, her får du servert både nyheter, diskusjoner og live-tjenester.